7 / 24 Çekinmeden Arayın 0552 443 29 29

Dua Etmek İçin Nedenleriniz

  • Dua Etmek İçin Nedenleriniz için yorumlar kapalı
Dua Etmek İçin Nedenleriniz

Dua Etmek İçin Nedenleriniz aslında o kadar çoktur ki! Bazılarımızın bunun farkına varmış olsa da bazı kişiler bu konuya çok önem vermezler. İnanan bir toplum olarak dua etmeyi her zaman bir görev haline getirmek gerekir. Alışkanlıklarımız arasında yer aldığında çoğu zaman farkına varmadan bile dua ettiğimizi görürüz. Sabah uyandığımızda, bizi sağlıkla yeni güne başlatan Allah’a hamt etmek gerekir. Karşılaştığımız güzel olaylar sonucunda dua etmek bir teşekkür anlamını taşır.

İsteklerimiz için dua etmek dua etme nedenleri arasında bulunmaktadır. Hayatımıza dair güzel olayların ortaya çıkması, yaşantımızda her şeyin yolunda gitmesi, güzel bir ömür geçirmemiz dualarımızda ilk sıralarda yer almaktadır. Aslında dualarda ilk sırada “sağlık” için edilen istek, dilek ve temenniler yer alır. Neticede herkes sağlıklı bir yaşam sürmeyi arzu eder. Ancak hasta olduğumuzda sağlığımızın ne kadar önemli olduğunun farkına varırız. Hastalıklar kişilerin iyi günlerinin kıymetini anlaması için insanlara verilmiştir. Ne zaman ki bir yerimiz ağrısa ve hareket etmeye dermanımız olmasa işte o zaman bir an önce iyileşmek için kendimizi dua eder halde buluruz.

Başka Hangi Hallerde Dua Ederiz?

Dua etmek için nedenleriniz arasında ilk sırada sağlık için edilen dualardan bahsetmiştik. İnsanoğlu yaşadığı sürece birçok güzel olayın içinde olmayı arzulamaktadır. O yüzden de dua etmek için oldukça fazla nedenleriniz bulunmaktadır. Bu nedenlerden bazılarını sizlere sıralamak istiyoruz…

  • Sahibi olmak istediğimiz dünya malları için dua ederiz: Ev, araba, dükkan, arsa, telefon, bilgisayar, ev eşyası gibi…
  • İyi bir iş sahibi olmak için dua ederiz: Belli bir olgunluğa gelmiş herkes kendi ayaklarının üzerinde durmak ister. Bunun için de bir işe ihtiyaç vardır. Hayalimizdeki işi yapmak istememiz dualarımızda yer almaktadır.
  • Evlenmek için dua ederiz: Belli bir işi olan kişiler kendilerini hazır hissedince evlenmek isterler. Gönüllerine göre bir eş bulmak için de sıklıkla dua ederler.
  • Çocuklarımız için dua ederiz: Evlendikten sonra çocuk sahibi olan kişiler onlar için devamlı dua ederler. Bu dualar bebeklikten itibaren başlar ve ömür boyu da sürer gider.
  • Anne ve babalarımız için dua ederiz: Anne ve babalarımız hayatımızdaki en önemli varlıklardır. Onların sağlıkları ve iyilikleri için dua etmek her evladın yapması gereken bir olaydır.
  • Günahlarımızın af olması için dua ederiz: Yaşadığımız sürece bilerek ya da bilmeyerek birçok hata işleriz. Yaptığımız bu yanlışlıklar sonucunda Allah’tan af dilemek gerekir. O’nun affeden olduğunu hepimiz biliriz.
  • Verilen nimetler için dua ederiz: Hayatımız içerisinde bizlere sunulmuş olan birçok nimetler vardır. Bu nimetlere şükretmemiz de bir tür duadır.
Dua Etmek İçin Nedenleriniz

Dua Etme Alışkanlığını Kazanmak

Dua etmek için nedenleriniz oldukça fazla olduğu için bu alışkanlığı kazanmak da oldukça önemlidir. Kişiler dua etme alışkanlığını çocuk yaşta edinir. Özellikle kendilerine örnek alacakları ebeveynleri de varsa işte o zaman çocuklar büyüklerini taklit eder; bilerek ya da bilmeyerek dua etmeye başlarlar. Çocuğun büyüyüp ilerleyen yaşlarında dua etmeyi alışkanlık haline getirmesi örnek aldığı kişilerle yakından ilgilidir. Hayat mücadelesi içinde dua etme alışkanlıklarımızı azalttığımız görülse de bunun yanlış olduğunun fark edilmesi kişilerin olgunluk yaşlarında kendini göstermektedir.

Hatta yaşlanma döneminde hayat mücadelesi kalmayan kişiler kendilerini ölüme yakın görürler. Bu durum da onların daha fazla dua ya da ibadet etmesi bilincini ortaya çıkarmaktadır. Aslında yapılan bütün duaların belli bir amacı vardır. İnsanlar bir amaca ulaşabilmek için devamlı dua etmektedirler. Amaca ulaşıldığını gördüklerinde bundan haz alarak dualarını şükre çevirirler. Amacına ulaşmayan kişilerin bıkmasına gerek yoktur. Çünkü yaşadığınız sürece dua etmek için nedenleriniz devamlı olacaktır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ