7 / 24 Çekinmeden Arayın 0552 443 29 29

Şeytanı Kendinizden Uzak Tutmak İçin Edilen Dualar

  • Şeytanı Kendinizden Uzak Tutmak İçin Edilen Dualar için yorumlar kapalı
Şeytanı Kendinizden Uzak Tutmak İçin Edilen Dualar

Şeytanı Kendinizden Uzak Tutmak İçin Edilen Dualar

Şeytanı kendinizden uzak tutmak için edilen dualar günlük hayatımızda oldukça işimize yarayacaktır. İnsanın nefsi ve benliği oldukça zayıftır. Her an yanlışa, kötüye sapabilecek durumdadır. Şeytanın görevi insanları iyiden ve doğrudan ayırmaktır. İbadetlerini yeteri kadar yapmayan kişiler de her zaman şeytanın vesvesesi altına girmeye müsaittir. İnsanlık için güzel şeyler yapmak isterken şeytan bize yapmamamızı söyleyebilir. Bu sesi duymayız fakat içimizden gelen bir sesi her zaman fark edebiliriz. Sakıncalı yerlere gitmek, harama el uzatmak ya da kötülükler içinde bulunmamız nefsimize şeytanın hükmetmesiyle olmaktadır. Bütün bunlardan korunmak için bolca dua etmeye ihtiyacımız bulunmaktadır.

İyilikler ve güzellikler her zaman için insanlara faydalıdır. Başkalarının yardımına koşmak, zor zamanlarında onların yanında olmak, maddi manevi fayda sağlamak Allah’a olan inançlarımız sayesinde çoğalmaktadır. Allah’ın adını ne kadar anarsak O’nun emrettiklerini ve yasakladıklarını da fark ederiz. Allah’ın adını anmak sadece “Allah” demekle olmaz. Onun göndermiş olduğu kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’i okumamız sayesinde bu dünyada yapmamız ya da yapmamamız gerekenleri de öğreniriz. Onlara uyarak manevi olarak kendimizi daha güçlü hissedebiliriz. İşte o zaman şeytan bize yaklaşamayacak ve nefsimizi ele geçiremeyecektir.

Şeytanı Kendinizden Uzak Tutmak İçin Edilen Duaların Faydaları

Şeytanı kendinizden uzak tutmak için edilen dualar, insanların kötü yola sapmaması için oldukça önemlidir. Dua ettikçe birçok faydasını göreceksiniz. En belirgin faydalarını şöyle sıralayabiliriz:

  • Şeytanı kendinizden uzaklaştırarak hep iyi ve güzel şeyler yapabilirsiniz.
  • Vicdanınız rahat bir şekilde yaşantınıza devam edebilirsiniz.
  • Birçok kişiye faydanız dokunabilir.
  • Şeytan size hükmetmediği için hayırlı işler yapabilirsiniz.
  • Sadaka vermek, fakire yardım etmek, zorda olana faydalı olmak sizin yaşam tarzınız olabilir.
  • Her gün dua ederek kendinizi daha da Allah’a yakın hissedebilirsiniz.
  • Kötülüklerden ve kötü insanların şerrinden korunmak için dualar sizlere faydalı olacaktır.

Şeytanı kendinizden uzak tutmak için edilen dualar kişilere daha birçok fayda sağlamaktadır. Bu duaların hangileri olduğunu sizlerle paylaşacağız. Kendiniz zamanınız olduğunda onları okuyabileceğiniz gibi ilim irfan sahibi olan medyum hocalara da bu duaların okunması için müracaat edebilirsiniz. Neticede o kişiler sizlerin isteğinize göre okunması gereken bütün duaları bilmektedir. Tercih sizindir. Kendiniz de okuyabilirsiniz yardım da alabilirsiniz.

Şeytanı Kendinizden Uzak Tutmak İçin Hangi Dualar Okunmalıdır?

Şeytanı Kendinizden Uzak Tutmak İçin Edilen Dualar

Şeytanı Kendinizden Uzak Tutmak İçin Edilen Dualar

Hayatımızdaki kötü olaylara karşı bazı duaları okuyarak onlara önlem alabiliriz. Hasta olanlar, sıkıntısı bulunanlar, işsiz kalanlar, evlenmek isteyenler ya da borçlu olup da borcunu ödemek isteyenler bazı duaları okuyarak bu sıkıntılı durumdan çıkmak için Allah’tan yardım dileyebilirler. İşte şeytanı kendinizden uzak tutmak için edilen dualar aşağıda sizler için sunulmuştur.

“Rabbenâ lâ tüziğ kulûbena ba’de iz hedeytenâ ve heblenâ min ledünke rahmeten, inneke entel vehhâb. İlâhi nercû rahmeteke ve nahşâ azâbeke. Allahümme’hfaz imanena mineşşeytanirracîmi fi cemi’i umrina siyyemâ min selbihi vaktennezi bi bereketi Kur’ani’l-Azîmi ve bihürmeti Resûlike’l Kerîmi bi rahmetike yâ Erhamerrâhimîne. Allâhumme yâ veliyyel İslâmi, mütemessiken bil islâmi hattâ nelkâke bihi.”

“Ey bizim Rabbimiz, Sen bizi dogru yola hidayet ettikten sonra kalplerimizi şek ve şüpheye meylettirme. Senin katından yalnız rahmet olan istikamet üzere olmamızı nasip et. Muhakkak Sen herkesin muradlarını vericisin. Allah’ım, rahmetini umar ve gazabından korkarız. Allah’ım, Kur’an-ı Azim’in bereketiyle ve Rasûl-i Ekrem’in hürmetiyle bizim imanımızı ölüm gelip çatıncaya kadar, bütün ömrümüz boyunca lânetlenmiş şeytandan muhafaza eyle, lutuf ve kereminle yâ Erhamerrâhimin. Allah’ım ey İslam’ın koruyucusu, Sana kavuşuncaya kadar bizi İslam’dan ayırma.”

Evden çıkarken şu duayı okumanız hayırlıdır. Allah sizleri şeytanın şerrinden koruyacaktır. “Bismillâhi tevekkeltü alellâhi ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâh”

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ