7 / 24 Çekinmeden Arayın 0552 443 29 29

Zenginlik İçin Okunacak Dua Ve Zikirler

  • Zenginlik İçin Okunacak Dua Ve Zikirler için yorumlar kapalı
Zenginlik İçin Okunacak Dua Ve Zikirler

Ekonominin durumu, insanın kazanma arzusu zenginlik dürtüsünün ortaya çıkmasına bazı sebeplerdir. Zengin olmak isteyenler, bu hayalde yürüyenler, bunun nasıl olacağını çok merak ederler. Neredeyse her gün araştırmalar yaparlar. Zenginlik için dua var mıdır? Zengin olmak istiyorsanız, dinimiz İslam’ın bize sunduğu dualarda faydalanabilirsiniz.

Zengin Olmak İstiyorum

Hepimizin bildiği bir gerçek var. Artık dünya maddi olana yöneliyor. İnsanlar para için her şeyi yapabilir hale geldiler. Eski dönemlerde kısmeti bekleme, sabırlı olma ne yazık ki bu devrin zerresinde yok. Çabuk tüketme arzusu, insanların bir kısmının zengin, diğerlerinin fakirleşmesine neden oldu.

Fakir olmaktan kurtulmak isteyenler, bunun çeşitli yollar arıyorlar. Dinimiz, bize zenginliğin ölçülü şekilde olabileceğini söylüyor. Okuyacağımız dualar ve sabırlı oluşumuz belki de bizi zenginliğe bir adım daha yakınlaştıracak.

Zengin olmak istiyorsanız, dualara sığınmalısınız. Dualar size hayırlı bir mal varlığı edinmenize inşallah fayda sağlayacaktır. Bunun dışında arayacağını her yol sizi felaketlere götürebilir. Allah, mal, mülk, akıl isteyenlerin, kendisinden talep etmesini emretmiştir. Yüce Allah’tan bunu istemenin tek yolu da duadır.

Değerli kardeşlerim, sizlere bugün zenginlik için okuyabileceğiniz duaları ve zikirleri aktarmaya çalışacağız. Bunlara dikkat edip, kurallarıyla okursanız, Allah’ın izniyle işiniz rast gitmeye başlayacaktır. Unutmayalım ki kardeşlerim, başkalarına malı veren de odur. Onun hikmetleriyle biz ancak mal edinebiliriz.

Zenginlik İçin Dua

İşlerinizin güzel gitmesini, malınızın bollaşmasını istiyorsunuz. Belki içinde bulunduğunuz fakir hayattan bıkmış dereceye gelmişsinizdir. Değerli kardeşlerim bunlar insana hususi olan özellikler. Yani helal şartlarda mal sahibi olmak istemeniz, kazançlarınızı artırma durumlar, son derece doğaldır.

Asıl mesele bu malı nasıl ve kimden isteyeceğiniz olacaktır. Tüm evrenin sahibi olan Allah Kur’an’da her şeyin sahibi olduğunu söylemiyor mu? O halde biz ondan isteyebiliriz ancak. 

Değerli kardeşlerim, zengin olma hayalleriniz varsa sizinle paylaşacağımız dua ile bunu Allah’tan niyaz edebilirsiniz. Belirteceğimiz duayı belirli kurallara göre okumanız, hem daha hayırlı olacak, hem faziletinin artacağını görebileceksiniz. Zenginlik için duamız şöyledir.

‘Allahümme ya Ganiyyü, ya Hamidü, ya Mübdiü, ya Rahimü, bi fadlike ammen sivake’ 

Bu duayı, günde en az 44 defa tekrar etmeniz durumunda, kısmet kapılarınız Allah’ın izniyle açılmaya başlayacaktır. Değerli kardeşlerim, duayı abdest aldıktan sonra okumanız daha hayırlı olacaktır. İmkanınız varsa abdestinizi alıp, iki rekat şükür namazı kılarak, duayı hemen ardından 44 sefer okuyabilirsiniz. Zengin olmak için dualar denildiği anda akla gelen bu dua, sizin de hayırlı kazançlar elde etmenizi sağlayabilir. 

Zenginlik İçin Zikirler

Sevgili kardeşlerim, zenginlik duasının yanında, zikir etmeniz de Allah katında değerlidir. İslam alimleri kısmetinin açılmasını isteyenlerin, zikirlerini eksik etmemelerini tavsiye etmiştir. Değerli kardeşlerim zengin olmak için zikir okumanız hem malınızın artmasına hem de helalinden olmasına fayda sağlayacaktır.

Allah’tan istediğiniz bu yöntemlerden sonra faizden, haramdan uzak durunuz kardeşlerim. Faiz gibi haram olgulardan kazanacağınız 5 kuruş, yarın 100 kuruş olarak cebinizden çıkacaktır. Yetim ve yoksulların hakkını gasp ettiğinizi de unutmayınız kardeşlerim.

Değerli kardeşlerim malınızı artırmak isterseniz vereceğimiz zikirleri her namaz sonrası okuyabilirsiniz. 

‘Ya Ganiyyü ya zel celali vel ikram’ bu zikri her namaz sonrası 33 sefer tekrar etmeniz halinde Allah’ın izniyle malınızın bollaşacaktır kardeşlerim. Hayırlı bir zenginlik için dualarınızı ve zikirleri asla eksik etmeyiniz kardeşlerim. Bu yolla Allah sizi sever ve size hayırlı kazanç kapılarının tamamını açacaktır kardeşlerim. 

Zenginlik İçin Okunan Duanın Hikmeti

Sevgili kardeşlerim, insanlar olarak bizler durumumuzdan hiçbir zaman memnun olamayız. Kazançlarımızın her daim daha çok olmasını bekleriz. 1 kazanırız, 10 olmasını bekleriz. 10 olduğunda bize yetersiz gelir ve 100 istemeye başlarız. Bunu ilk önce dizginlemek gerekir kardeşlerim. Eğer zenginlik düşünceniz var ise onu da dizginlemelisiniz kardeşlerim.

Aşırı zenginlik isteğine kapılmamalısınız. Çünkü Allah, rızkı dilediği kişiye verir. Bunu saplantı haline getirmeyiniz kardeşlerim. Gelelim, zenginlik duası ve zikirlerinin hikmetlerine. Zengin olma duaları şu hikmetlere sahiptirler.

* Zenginlik duaları aslında Allah’tan hayırlı olanı istemektir. Alimler, dua okuyan kimselerin samimiyeti ve malını Allah yolunda ne kadar harcayacağı üzere, duanın kabulüne işaret etmişlerdir.

* Zenginlik için yapılan dualar hayırlı kısmet kapılarını açarlar. Her gün Allah’tan isteyip çalışmalarına devam edenlere Allah kısa sürede tüm kısmet kapılarını açacaktır.

* İslam’ın eski alimleri, zengin olma isteğinin gerçekleşebilmesi adına kişinin yapabileceği tek şeyin duaları olduğunu söylemişlerdir. Yani kişi dua etmeden istediği kadar çabalasın, Allah dilemedikçe zengin olamaz. 

* Zenginlik duası yapan kişinin etrafı da bol nimetlerden faydalanır. Onlarda bu güzel duaların sırlarından faydalanırlar. Kısmetleri açılmaya başlar.

Zenginlik dualarının faziletleri bunlar kardeşlerim. Eğer isterseniz, zenginlik duası neden yapılır ona bakalım.

Zenginlik İçin Zikir ve Dualar Neden Yapılır?

Evvela kardeşlerim, insan garip bir varlıktır. Tüm her şeyin Allah’ın olduğunu bildiği halde, zengin olduktan sonra yolundan şaşar. Ben kazandım, benim malım demeye başlar. Aslında zenginlik için yapılan dua ve zikirler sadece mal kazanmak için yapılmaz.

Kazanılacak olan malın hayırla gelmesi için yapılır. İnsanın kazandığı malı hayırlı ve bilinçte olarak harcayabilmesi için yapılır. Yani duanın amacı hem kısmeti açmak hem dizginlemek adına yapılır. 

* Mal ve mülk sahibi olmak isteyenler, zengin olma zikirleri ve duaları okuyarak, Allah’tan isterler. Zengin olma yolunun en hayırlı kapısı dua ve zikir kapılarıdır. 

* Güzel bir hayatın, helal şekilde kazanılabilmesi için dualar ve zikirler yapılır. Bunun dışında kişisel mal edinebilmek adına zenginlik duaları edilir. 

* Başkalarının mallarının artması, kısmetlerinin açılması için zenginlik zikir ve duaları yapılır. 

Zenginlik zikri ve duası asıl olarak bunlar için yapılır. Başka niyetleriniz için de elbette bu duaları okuyabilirsiniz. Etkili dualar ile Allah’tan isteyebilirsiniz.

Zenginlik Dua ve Zikirleri Hakkında

Değerli kardeşlerim, özellikle bizim toplumumuzda zenginliğe karşı hassasiyet duyulur. Zengin olana saygı duymak adeta bizim için bir gelenek haline gelmiştir. Şimdi sizlere zenginlik dua ve zikirleri hakkında yanlış bilinen şeyleri aktarmaya çalışacağız.

* Dua ve zikir yerinde oturup, hiçbir icraat yapmayan kişilere olmaz. Bazı kardeşlerimiz, hiçbir çaba sarf etmeden, zenginlik duası okuyup, hocam neden zengin olmadım diyebiliyorlar. Lütfen artık bilincimizi geliştirelim.

* Duayı yobazlık olarak gören kardeşlerim, sizleri her şeyi biraz daha araştırmaya davet ediyorum. Asıl olan duanın dünyanın tüm hikmetlerini birden kendinde toplamış olmasıdır. Onun sırrına ermek gerekir.

* Zenginlik zikir ve duaları saygı amaçlı abdestli okunmalıdır. Ama bunun için bir zorunluluk yoktur. İstenildiği yerden dua veya zikirler okunabilir. 

Dua ve Zikir İşe Yarar m?

Dünyada yaşadığımız, yaşayacağımız tüm her şey niyetimize göredir. İster musibet ister mutluluk, tamamen bizim niyetimize göre başımıza gelen durumlardır. Zengin olma adına yapılacak dualar ve zikirler de böyledir kardeşlerim. Tamamen kişinin safi niyetine bağlıdır. Kişinin niyeti halis amacı güzel ise inşallah Allah bu duaları kabul eyleyecektir. 

Değerli kardeşlerim duanız hemen kabul olmadığında bunu alışkanlık haline getirip, her gün yapmaya çalışın. Yüce Allah mutlaka sizlere hayır vesile edecektir.

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ