7 / 24 Çekinmeden Arayın 0552 443 29 29

Karı Kocanın Arasını Düzeltmek İçin Yapılan Büyüler Günah Mı?

  • Karı Kocanın Arasını Düzeltmek İçin Yapılan Büyüler Günah Mı? için yorumlar kapalı
Karı Kocanın Arasını Düzeltmek İçin Yapılan Büyüler Günah Mı?

Karı Kocanın Arasını Düzeltmek İçin Yapılan Büyüler Günah Mı? ya da büyü günah mıdır, sorusu internette sıkça aratılan soruların başında gelir. Aile birlikteliği İslam dinine göre kutsaldır. Aile birlikteliğini korumak için yapılan ritüel ve büyüsel uygulamalar günah sınıfına girmez. Ancak burada dikkat edilmesi gereken konu büyünün amacı ve niyetidir.

Aşk İçin Büyü Günah Mı?

Aşk için yapılan büyülerin çeşitleri vardır. Eğer evli birine aşık olunmuşsa ve her iki eşi ayırmak, yuvayı dağıtmak ve eşlerden birini kendisine aşık etmek için büyü yapılıyorsa bu günah sayılabilmektedir. Bunun dışında aşk büyüsü günah değildir. İyi büyü günah mı, diye merak edenler için iyi büyünün günah olmadığını söyleyebiliriz.

  • Ak büyü, iyi büyüdür ve günah değildir.
  • Aşk büyüsü günah değildir.
  • Taklit büyüsü günah değildir.
  • Temas büyüsü günah değildir.
  • Aktif büyü günah değildir.
  • Pasif büyü günah değildir.
  • Kara büyü, birinin durduk yere ve haksız yere kötülüğü için yapılan büyü, günah sınıfına girebilir. Tabi bunun değerlendirmesi Yüce Allah (c.c.) Teala’nın takdiridir.

İslam Dininde Büyü

Karı kocanın arasını düzeltmek için yapılan büyüler günah mı? Yalan söylemek, birisine bilerek ve haksız yere kötülük yapmak İslam dininde hoş karşılanmaz ve günah olarak kabul edilir. Kara büyü yaptırmak, haksız yere bir insanın günahına girmek ve kötülüğünü istemek dinimizce hoş karşılanmaz. Ancak birinin iyiliği için küsleri barıştırmak için ve olumlu iyi niyetli yapılan büyülerin dinimizce hiçbir mahsuru yoktur. Kur’an-ı Kerim’de büyünün caiz olmadığına dair herhangi bir ayet yoktur.

Büyü İslam’da yeri, niyete göre değişir. Niyet önemlidir. Yalan söylemek ve büyü yaptırmak aşağıdaki hallerde İslam’a göre uygundur ve caizdir.

  1. Karı kocanın arasını düzeltmek için söylenen yalanlar ve yapılan büyü
  2. Küslerin ve dargınların arasını düzeltmek, barıştırmak için söylenen yalanlar ve yapılan büyü
  3. Savaş sırasında düşmanı mağlup edebilmek için söylenen yalan ve yapılan büyü İslam’a göre caizdir.

Dolayısıyla yalan günahtır. Fakat küsleri barıştırmak için söylenen yalan günah değildir. Kötü niyetli yapılan kara büyü, bu mantıkla günah olabilir. Fakat iyi niyetli ak büyüler, sevgi, aşk büyüleri, bolluk bereket büyüleri olumlu ve hayırlı işlere vesile olan büyüler aynı mantıkla günah değildir. Bazı din adamlarının büyüyü günah olarak saymasının nedeni, içeriğini hep olumsuz zannetmeleridir. Kişiler birbirine olumsuz büyü yapmasın ve düşmanlık beslemesin diye, hepsini aynı kefeye koyarak cahil kişiler işin aslını araştırmayarak hepsine günah demişlerdir.

Oysaki Kuran’da büyünün günah olduğuna dair bir bilgi yoktur. Büyü, kadim kültürümüzde önemli yer tutan bir kavramdır. Büyü var mı diye baktırmak günah mı, hayır değil. Çocuksuz insanların çocuk sahibi olması için, evlenemeyenlerin evlenmesi için, ayrılanları barıştırmak için büyü yapılır. İnsanları mutlu etmenin, dertlerine çare olmanın hiçbir zararı günahı yoktur. Aksine sevaptır. Karı kocanın arasını düzeltmek için yapılan büyüler günah mı? Karı kocayı barıştırmaktan, bir yuvayı onarmaktan daha güzel ne olabilir ki… Bir yuvayı ayakta tutmak, sağlıklı, vatana millete hayırlı çocuklar yetiştirmeye vesile olmak, en kutsal görevdir.

Aile Birlikteliğini Korumak ve Karı Kocanın Arasını Düzeltmek için Yapılan Büyü Günah Mıdır?

Ailenin İslam dininde kutsal bir yeri vardır. Aile birliğini korumak için yapılan etkinlikler günah değil, sevaptır.

Karısına küsen kocaya okunacak dua, şöyledir:

İnnema emruhu iza erade şey’en en yekule lehu kün fe’yekün.Fe-subhanellezi bi yedihi melekütü külli şey’in ve ileyhi turceun”

Karısına zulmeden kocaya okunacak dua, yine yukarıdaki duadır. Bunun dışında 40 gün boyunca her gün Ya Vedud esması 99 kez okunur.

Sonuç olarak büyü dinimizdeki yeri itibariyle iyiliğe ve hayırlara vesile olması bakımından olumlu karşılanmaktadır.

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ