7 / 24 Çekinmeden Arayın 0552 443 29 29

Dua Ederek Rahatlıyor Musunuz?

  • Dua Ederek Rahatlıyor Musunuz? için yorumlar kapalı
Dua Ederek Rahatlıyor Musunuz?

Dua ederek rahatlıyor musunuz? Dua etmenin kişiler üzerinde birçok olumlu etki bıraktığını biliyoruz. Bu etkilerden birisi de rahatlama hissidir. Öncelikle iç rahatlığı olarak bilinen huzura ermek, edilen dualar sonrasında ortaya çıkmaktadır. İnsanın içinin rahat ve huzurlu olması oldukça önemlidir. Kendini bu şekilde hisseden kişiler hayatlarındaki yaşamış oldukları kötü olaylara karşı da pozitif bakmayı başarabilirler. Çünkü iyi ya da kötü yaşanan her şeyin Allah’tan gelmiş olduğu düşüncesine sahip olan kişiler çoğunlukla dua eden kişilerdir.

Dua ederek rahatlıyor musunuz? Yoksa kendinizde bir rahatlama hissetmiyor musunuz? Eğer hissetmiyorsanız bunun altında yatan bazı nedenler olabilir. Nedenlerden bir tanesi dua ederken kendinizi tam olarak verememeniz başka şeyler düşünmeniz ya da bir an önce duayı sonlandırıp günlük işlere dalma düşünceleriniz olabilir. İnsanlar yaptıkları işe odaklanamadıkları zamanlarda o işten yeterli randıman da alamazlar. Dua etmek de böyle bir şeydir. Kendinizi şuh içinde hissedip içiniz coşmuyorsa dua etmenizde bazı şeyler eksik demektir.

Dua Ederek Rahatlamak İsteyenler Ne Yapmalı?

Dua ederek rahatlıyor musunuz? Gerçek bir rahatlama yaşamak için neler yapmalısınız? Öncelikle neden dua ediyorsunuz şükür için mi bazı istekleriniz için mi yoksa Allah’tan yardım dilemek için mi diye bu soruları kafanızda cevaplamanız gerekmektedir. Dua ederek rahatlamak isteyenler tavsiyelerimize kulak verebilirler.

  • Dua etmek için sessiz ve sakin ortamları seçin
  • Kendinizle baş başa kalabileceğiniz yerler dua etmeniz için uygun olacaktır.
  • Abdest alırsanız manevi olarak rahatlamaya temizlik kurallarına uyarak başlamış olursunuz.
  • Dua etmeden önce namaz kılmanız size farz olunanı yaptığınız için içinizin rahatlamasını sağlayacaktır.
  • Namazdan sonra tesbih çekmeniz Allah’a yakınlaşmanızı sağlayacaktır.
  • Dua ederken besmele çekin ve ellerinizi açın.
  • Bildiğiniz ayet ve sureleri okuyun.
  • Peşi sıra önce şükür duanızı edin sonra kendinizle, ailenizle ya da isteklerinizle ilgili dualarda bulunun.
  • Duaların sonunda Amin deyin. Ellerinizi yüzünüze sürün.
  • Bazı durumlara karşı okunması gereken sureleri bilirseniz, ona göre bu sureleri okuyarak sonucunu Allah ’tan dileyebilirsiniz. Mesela hasta olanlar şifa duası, evlenmek isteyenler evlenme duası okuyarak niyetlerinin gerçekleşmesini dileyebilirler.

Rahatlamak İçin Nasıl Dualar Edilmeli?

Dua ederek rahatlıyor musunuz? Dua ederken Arapça sureler mi okunmalı yoksa Türkçesini okuyarak da dua edebiliyor muyuz sorusu bazı kişilerin aklına takılabilir. Sanıyoruz ki Arapça olarak birkaç tane ayet ya da sure herkes biliyordur. Bunları okuyarak amin diyen de çoktur. Ama ne anlama geldiğini bilmeyen insanlar da bulunmaktadır. Türkçesini okuduğunuzda o ayet ya da surenin ne anlam taşıdığını öğrenebilirsiniz ve idrak edebilirsiniz. İşte o zaman dua ederken ne okuyorsunuz ve neler söylüyorsunuz hemen farkına varırsınız. Daha dikkatli okuyarak bize ne gibi öğütlerde bulunulduğunu fark edebilirsiniz.

Rahatlamanız için Türkçe surelerden okuyarak size anlatılmak istenilenin farkına varabilirsiniz. Ayrıca isteklerinizi ve taleplerinizi Allah’tan dileyerek sadece O’nun size yardımcı olabileceğini hatırlayabilirsiniz. Rahatlamanızı sağlayacak en önemli olgu aslında hayatta sahip olduklarınızdır. Bu sahip olduklarınızda ettiğiniz duaların payı olduğunu hatırlarsanız bir sonraki duaya kadar kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

Dua Etmenin Size Faydaları Nelerdir?

Dua ederek rahatlıyor musunuz? Dua etmenin birçok faydasını görmüş ve yaşamış olmalısınız. Hayatınızdaki güzellikler ettiğiniz duaların sonucunda ortaya çıkmış olmalı, sağlıklı bir vücut, sizi seven insanlar, yediğiniz yemekler, size verilen nimetler hepsi Allah tarafından edilen dualar sonucunda size verilmiştir. İçinizin rahatlaması, neşe içerisinde olmanız, manevi huzura erişmeniz duaların sonucunda ortaya çıkmıştır. Öyleyse yaşadığımız süre içerisinde dua etmeyi bırakmamalı ve alışkanlık haline getirmeliyiz. Çünkü dua etmek için çok nedenlerimiz var…

Etiketler:

BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ